Velkommen til Technology Lab

Dobot Magician

 

DOBOT MAGICIAN er en multifunktionel robotarm, der er så lille, at den kan stå på skrivebordet. Den kan udføre forskellige opgaver – gribeklo, vakuum, 3D printning, lasergravering, skrivning og tegning. Værktøjerne kan skiftes ud alt efter, hvilken opgave robotten skal udføre. 

Robotten styres manuelt med ’lær mig’- funktionen, hvor den manuelt vises, hvordan den skal bevæge sig. Eller den kan styres med programmeringsfunktionen. 

Dobot er god, hvis du kan lide at programmere, eller hvis du gerne vil lære at programmere.  

Til at programmere robotten bruges Google Blockly, der er indbygget i Dobot Studio Softwaren. 

Robotten kan eksempelvis programmeres til at udføre en bestemt bevægelse – hvis bevægelsen skal ændres, skal robotten programmeres om.
DOBOT MAGICIAN kan bruges i undervisningen af procesoperatører, industrioperatører, mejerister, lagermedarbejdere og smede. Men den kan også bruges i undervisningen af folkeskoleelever, gymnasieelever og studerende på videregående uddannelser, hvor teknologi er på dagsordenen. 

 

 

Du skal lære hvordan man styrer robotarmen, så den kan udføre en given opgave. Det kan gøres ved at manuelt vise robotarmen bevægelserne, som den skal udføre, eller ved at programmere den til at udføre bevægelserne. Det andet kræver, at du har grundlæggende programmeringsfærdigheder, da man skal skrive en række koder, som robotarmen skal følge. 

 

Læringsmålet er at kunne styre robotarmen til at udføre en given opgave. Dette kræver, at du har lært, hvordan man kan kontrollere robotarmen, så den kan udføre sin opgave. 

Forløb 1

Niveau A