Velkommen til Technology Lab Podcast

 

 

Podcast er en digital mediefil, som indeholder enten lyd eller video. Hvis man skal sammenligne det med noget, minder det lidt om et radioprogram, da det kommer som enten en monolog eller dialog. Selve formatet på en podcast kan variere. Det kan være alt fra et interview, en samtale, monolog, et panel til storytelling hvad enten det er fakta eller fiktion. En podcast kan også bestå af et radioprogram, som du hører efter det er blevet sendt live. 

Noget som gør podcasts så interessant er, at det ikke behøver være et program, som er lavet af en radiostation. Firmaer, organisationer og selv privatpersoner har også mulighed for at lave en podcast. 

Hvad angår selve indholdet i en podcast, så spænder emnerne vidt og bredt. Det kan være alt fra emner om livsstil, musik, sundhed, true-crime, kærlighed og sex, samfundsdebatterende podcasts eller podcasts for børn mv. 

Typisk varer en podcast et sted mellem 20-30 minutter, men der er reelt set ingen grænse for, hvor lang tid den kan vare. Ligeledes er der nærmest ikke nogen grænser for, hvor mange der kan deltage i en podcast – hverken i forhold til antal af værter eller gæster. 

 

 

En podcast er et lydspor, der kan tilgås digitalt. Det er ofte en form for samtale eller et indlæg, der er optaget og deles på internettet.  

Podcasts kan bruges til at diskutere vidt forskellige emner, og de kan hjælpe folk med at lære og forstå ting lettere. Podcasts er et godt supplement til almindelig læsning og lytning, fordi de er sjove og interessante at lytte til. Det er også meget lettere at forstå et emne, når det bliver diskuteret af en levende person, end at læse om det. Lytning af podcasts kan være en god måde for elever at forbedre deres forståelse af et emne, de studerer. Det kan også hjælpe dem med at få et bedre overblik over, hvad der bliver diskuteret i dagens samfund. 

 

Læringsmålet for at lære at lave en podcast er at give dig mulighed for at dele dine tanker, meninger og ideer med andre. Ved at lære at lave en podcast, kan man give folk mulighed for at få et unikt perspektiv på et bestemt emne 

Det er også en god måde at holde folk opdateret med nyheder, information og politik.