Velkommen til Technology Lab Podcast

 

 

Podcast er en digital mediefil, som indeholder enten lyd eller video. Hvis man skal sammenligne det med noget, minder det lidt om et radioprogram, da det kommer som enten en monolog eller dialog. Selve formatet på en podcast kan variere. Det kan være alt fra et interview, en samtale, monolog, et panel til storytelling hvad enten det er fakta eller fiktion. En podcast kan også bestå af et radioprogram, som du hører efter det er blevet sendt live.

Noget som gør podcasts så interessant er, at det ikke behøver være et program, som er lavet af en radiostation. Firmaer, organisationer og selv privatpersoner har også mulighed for at lave en podcast.

Hvad angår selve indholdet i en podcast, så spænder emnerne vidt og bredt. Det kan være alt fra emner om livsstil, musik, sundhed, true-crime, kærlighed og sex, samfundsdebatterende podcasts eller podcasts for børn mv.

Typisk varer en podcast et sted mellem 20-30 minutter, men der er reelt set ingen grænse for, hvor lang tid den kan vare. Ligeledes er der nærmest ikke nogen grænser for, hvor mange der kan deltage i en podcast – hverken i forhold til antal af værter eller gæster.